Algemene informatie voor verkopers

Wat is belangrijk als je iets aan ons verkoopt? Wij denken het te weten!

Veilig en Betrouwbaar

Veilig voelen is een van onze basis behoeften. Ook zakelijke transacties behoren daartoe.

Wij zijn een Nederlands geregistreerd bedrijf met een KvK nummer. Als je meer over ons wilt weten kan je dat vinden op de site van de Kamer van Koophandel.

De algemene voorwaarden voor het kopen en verkopen gelden altijd. Prijzen die aangeboden zijn onder deze overeenkomst zijn voor twee weken geldig. Daarna zal het contract geannuleerd worden en zal er een nieuwe evaluatie gemaakt moeten worden voordat je het product naar ons opstuurt. Als verkoper van een product aan ons blijf je altijd de eigenaar van het product totdat wij je betalen. Het is belangrijk dat het product goed is ingepakt bij het versturen hiervan, omdat de verzekering de schade niet zal dekken als dit niet het geval is. In geval van diefstal of schade tijdens bezorging zullen wij de verzekering raadplegen.

Als wij, om welke reden dan ook, in financiële problemen komen voordat je de betaling hebt ontvangen van ons, dan zal het product alsnog van jou zijn, ook al is het in onze handen. Dit is een van de sterke punten in onze online overeenkomst die je accepteert bij het moment van verkoop.

Veiligheid betekent niet alleen maar dat je betaald wilt worden voor je product, het gaat ook om de manier waarop wordt gehandeld als het eenmaal naar ons is verstuurd. Wanneer het product bij onze service-provider aankomt, zullen de Apple gecauteriseerde technici voor jouw product zorgen.

De technicus zal jouw product visueel beoordelen en daarna nog andere controles uitvoeren via het Apple diagnoseprogramma. Als dit gedaan is melden ze ons of de status van het product hetzelfde is als jij hebt aangegeven op de website. Als dit het geval is zullen wij binnen 5 werkdagen het geld naar je overmaken. Als dit niet het geval is zullen wij contact met je opnemen en een lagere prijs aanbieden. Wij wachten dan op een antwoord van jou. Wij streven er altijd naar om de afgesproken prijs naar je over te maken. Daarom is het belangrijk dat jij als verkoper de details over jouw product zo goed en zorgvuldig mogelijk invult. Als de prijs lager uitvalt en je accepteert de nieuwe prijs niet dan kunnen wij onderzoek en bezorgkosten in rekening brengen tot maximaal €55 inclusief btw. Daarna zal het product teruggestuurd worden naar het adres van de verkoper.

Voordat het product is verkocht

Voordat het product is verkocht zal onze technische afdeling alle gegevens van de hard drive verwijderen. Dat betekent dat het onmogelijk is om die informatie opnieuw te gebruiken.

Prijs

Ons prijs systeem identificeert niet alleen jouw product, maar het berekent ook met behulp van een uitgebreide database een prijs. Onze ambitie is om een zo goed mogelijke prijs aan te bieden.

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!

De te nemen stappen

Onderstaand een overzicht van de te nemen stappen indien je een product aan ons wilt verkopen:

Stap 1: Scan jouw serienummer

Stap 2: Geef aan in welke staat jouw product verkeerd en beantwoord de vragen correct

Stap 3: Vul jouw contactgegevens in.

Stap 4: Pak jouw product zorgvuldig in

Stap 5: Geef jouw product mee bij een DHL pickup Point.

Stap 6: Ons service center checkt jouw product en stuurt je een bevestiging van de prijs na controle- stap 9, mocht er iets niet in orde zijn- stap 7

Stap 7: Je krijgt een nieuwe prijs geboden van mResell

Stap 8: Je accepteert de nieuwe prijs- stap 9 of je weigert de nieuwe prijs- stap 10

Stap 9: mResell betaalt je uit

Stap 10: Je krijgt je product (evt. Na betaling verzendkosten) terug gestuurd.

Kan ik invloed hebben op de prijs als ik het product verkoop?

Ja, natuurlijk!

Fouten en vergissingen

Eventuele gebreken, die wij ontdekken in het proces van controle van het product, verminderen de waarde. Dus zorg ervoor dat je zorgvuldig jouw product nakijkt wanneer je de conditie op de website aangeeft. Dit is de enige manier om meteen een eerlijke prijs te krijgen. Als je vragen hebt over de conditie van jouw product- neem gerust contact met ons op!

Voorbereiding van het product

Wij moedigen je aan om het product schoon te maken en juist in te pakken alvorens het naar ons wordt verzonden. Denk er ook aan dat je het product niet per ongeluk tijdens het inpakken en schoonmaken beschadigd. Vermijd water en andere vloeistoffen en instrumenten die permanent krassen op het product kunnen achterlaten.

Originele accessoires en verpakking

Wanneer wij jouw product verkopen, kunnen wij daarvoor een hogere prijs ontvangen, mits het product compleet is. Wij streven ernaar om onze klanten hetzelfde heerlijke gevoel te geven die samenhangt met de aankoop van een nieuw product. Als je geen originele verpakking, lader of andere accessoires bezit, dan heeft dat een negatieve invloed op de taxatie.

Neem geen onnodige risico’s.

De belangrijkste kwesties in verband met veranderingen in de taxatie zijn reeds besproken. Als je uiteindelijk niet akkoord gaat met de prijs kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor de service check en transport. Als je aarzelt of iets impact kan hebben op jouw taxatie neem dan eerder contact met ons op, want ook wij willen dat soort dergelijke situaties vermijden.